R I M

 (hotel + avio prevoz + aerodromske takse)
4 ili 5 dana
(3 ili 4 noćenja)

Cena iz tabele u EUR po osobi (uključene aerodromske takse)

Period USKRS
16.04.
do
20.04.
1. MAJ
30.04.
do
03.05.
14.05.
do
17.05.
28.05.
do
31.05.
08.10.
do
11.10.
22.10.
do
25.10.
Broj noćenja / usluga 4
noći
3
noći
3
noći
3
noći
3
noći
3
noći
HOTELI U CENTRU 3*, BB 519 479 445 445 420 420
Doplata za 1/1 sobu 105 85 105 85 105 85

Legenda: BB - noćenje sa doručkom; 1/1 - jednokrevena soba

 

Jedinstvena cena aranžmana uključuje:  

Jedinstvena cena aranžmana ne uključuje:

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan BEOGRAD – RIM
Individualna organizacija odlaska na aerodrom “Nikola Tesla” 2h pre poletanja. Poletanje aviona u 07:00h (JU 530). Dolazak na aerodrom „Leonardo Da Vinci“ u 08:35h. Panoramski obilazak Rima: Crkva Sv. Pavla, Piramide, Terme Caracalla, bazilika San Giovanni, crkva Santa Maria Maggiore, Trg Republike. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno popodne ili fakultativno pešačko razgledanje Rima – poseta najvažnijih monumenata Rima, znamenitosti I legend. Završetak ture i individualan povratak u hotelu (uključena metor karta u jednom pravcu).... Noćenje.
2. dan RIM – VATIKAN
Doručak. Slobodan dan ili fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Odlazak metroom. Obilazak Vatikanskog muzeja, Sikstinske kapele i bazilike Sv. Petra. Završetak ture i individualni povratak u hotel (uključena metro karta u jednom pravcu). Slobodno popodne ili fakultativno peseta boemskoj četvrti rima – Trastevere (odlazak gradskim autobusom ili tramvajem). Poznata je po tradicionalnim i inovativnim tratoriijama, pabovima sa kraft pivom i zanatskim radnjama, kao i jedinstvenim prenoćistima. Obilazak boemskog kvarta i bazilike Sv. Marija Trasteverska. Slobodno vreme za večeru. Individualni povratak u hotel gradskim autobusom ili tramvajem (uključena metro karta u oba pravca). Noćenje.
3. dan RIM
Doručak. Slobodan dan ili fakultativna posete Forumu i Koloseumu sa vodičem na srpkom jeziku (odlazak metroom i gradskim prevozom ili tramvajem). Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Obilazak uključuje Koloseum (najveći rimski amfiteatar), Forum (centar političkog, javnog i komercijalnog života) i palatina. Završetak ture i individualni povratak u hotel (uključena metro karta u jednom pravcu). Slobodno popodne. Noćenje.
4. dan ili 5. dan (USKRS) RIM - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Tivoli. Odlazak turističkim mini busom sa vodičem. Obilazak parka Vile d'Este – palate sa prelepim baštama i monumentalnim fontama koje su izgradjene u baroknom stilu. Povratak do hotela mini busom. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 20:30h (JU 535). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:05h. Kraj programa.

 

MINIMUM ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 10 PUTNIKA.

 

FAKULTATIVNI PROGRAM:
VATIKAN - 50€ po osobi (uključen vodič i metro karta u jednom pravcu)
PEŠAČKO TURA - 20€ po osobi (uključen vodič i metro karta u jednom pravcu)
ANTIČKI RIM (KOLOSEUM I FORUM) - 40€ po osobi (uključen vodič i metro karta u jednom pravcu)
TRASTEVERE - 20€ po osobi (uključen vodič i metro karta u oba pravca)
TIVOLI - 55€ po osobi
**prijavljivanje za izlete je u agenciji prilikom rezervacije aranžmana, plaćanje je na licu mesta.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 10 putnika (po navedenim cenama). Ukoliko se prijavi manji broj putnika izleti se mogu realizovati uz korekciju cena.

OPISI HOTELA:
Smeštaj u hotelima kategorizacije 3* u centru Rima - zona Termini. U ponudi naše agencije su hoteli:
HOTEL PORTAMAGGIORE ***  www.hotelportamaggiore.it
HOTEL IGEA ***  https://www.hoteligearome.com/
HOTEL STELLA *** https://www.hotelstellaroma.it/it/
HOTEL TEMPIO DI PALLADE *** http://www.hoteltempiodipallade.it/
HOTEL LIRICO *** https://www.hotelirico.com/
HOTEL BLED ***  https://www.hotelbled.it/it/
HOTEL DANIELA *** http://hotel-daniela-rome.tophotelsrome.com/en/
Hoteli se nalaze u blizini stanice Termini i na liniji gradskog prevoza koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran, bar, WiFi (postoji mogućnost doplate za WiFi). Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon. Doručak - kontinentalni švedski sto.
VAŽNA INFORMACIJA: Tačno ime hotela putnici će dobiti 2 dana pre puta o čemu će biti blagovremeno obavešteni. Putnici će biti u obavezi da dodju da promene ugovor o putovanju i dobiju novi ugovor sa tačno navedenim imenom hotela. Putnici će biti smešteni u jednom od navedenih hotela ili sličnom. U slučaju neophodnosti zamene smeštaja koji je definisan programom putovanja, organizator će obezbediti smeštaj na istoj lokaciji iste ili više kategorije, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta hotela i perioda boravka.

RIM je glavni grad Italije i regije Lacio, takodje najveći I najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,8 miliona stanovnika I četvrti najveći grad u Evropskoj uniji. Prema legendi grad je osnovan 753 g.p.n.e. te samim tim ima istoriju dugu gotovo dva I po milenijuma I zbog toga se još naziva I “večni grad”. Rim je prvi od većih centara italijanske renesanse, ali i mesto u kom su nastali barok i neoklasicizam. Istorijski centar Rima se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a njegovi spomenici i muzeji su najposećenije svetske znamenitosti. Prema tradiciji grad su osnovali braća Romul I Rem koje je odgajila vučica, pri čemu je Romul u svađi ubio svog brata Rema. Po nekim drugim teorijama, ime Rim potiče od grčke reči „rome“ što znači snaga. Rim je atraktivan za turiste u svako doba godine. Grad je remek delo arhitektonskih čuda koji će Vam pružiti mogućnost da se prošetate kroz vekove I kročite u prelepi svetski muzej na otvorenom. Uživajte u lepotama arhitekture, probajte dobro poznate kulinarske specijalitete, uživajte u dobrom “shoping-u” I upoznajte temperament Italijana-Rimljana koji su neposredni, glasni I uvek nasmejani.

NAPOMENA: U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje.

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 

Cenovnik br. 06 od 06.03.2020.
Minimum za realizaciju programa 10 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre polaska. U slučaju otkaza aranžmana od strane organizatora putovanja, uplaćena sredstva organizator vraća putniku u roku od 5 dana. Opšti uslovi putovanja agencije Fibula od 01.01.2020. su sastavni deo ovog programa. Licenca OTP 158/2020 od 01.02.2020, polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti za slučaj šteta nanete putniku 30000016043 od 22.01.2020. akcionarskog društva za osiguranje „Milenijum osiguranje”