Phone icon

 

Close icon

FIBULA CALL CENTAR

+381114220515

Beograd

011 65 58 938

Resavska 32

info@fibula.rs

WhatsApp

+381645961343

Novi Beograd

011 31 10 337 011 31 10 166

Bul. Mihajla Pupina 10A, Lokal 21

officenbgd@fibula.rs

Novi Sad

021 66 21 283 021 66 21 713

Petra Drapšina 55

office_ns1@fibula.rs

Kragujevac

034 61 70 568 034 61 70 569

Miloja Pavlovića 7/2b, 34 000

infokg@fibula.rs

Niš

018 41 51 098 018 41 51 099

Cara Dušana broj 54 - 72, PUC "Dušanov Bazar" Kula prizemlje, lokal broj 9, 18 000 NiŠ

infonis@fibula.rs

Lisabon - Novembar 2022.

Specijalna ponuda – Dan Primirja – Novembar 2022.

10. do 14. Novembar 2022. - 5 dana / 4 noćenja - Novembar 2022.

Lisabon – Obidoš – Batalja – Nazare – Sintra – Kabo da Roka – Kaškaiš – Eštoril

Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i autentičnom muzikom - fado. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite Aveniju slobode i Republike, Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.

 

C E N A (po osobi – Dan Primirja Novembar 2022.)

Opis

Termin putovanja

Hotel

Redovna cena

Novembar 2022.

10.11 – 14.11.2022.

ROMA 3* 679€
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Cene iz tabele su u €, po osobi.

 

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan – 10.11. (četvrtak) BEOGRAD – CIRIH – LISABON 
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Prijavljivanje i predaja prtljaga za let. Po sletanju panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Avenija Republike i Avenija Slobode puna luksuznih prodavnica, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu,, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo. Odlazak do hotela i prijavljivanje. Slobodno vreme. Noćenje

2.dan – 11.11. (petak) LISABON – PEŠAČKO RAZGLEDANJE
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet – Pešački obilazak Lisabona. Obilazak Trga Restauradores na kom se nalazi jedinstven mozaik i spomenik koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Ne trgu se nekada nalazila kraljevska palata uništena u zemljotresu 1755. Godine. Zato se ovaj trg takođe zove Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. Obilazak gradske četvrti Alfama. Slobodno vreme. Noćenje

3.dan – 12.11. (subota) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet – Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je grad pod zaštitom UNESCO-a od 1995. godine. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra, a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Nastavak putovanja. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Nastavak putovanja ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Slobodno vreme za ručak. Prolazak kroz Eštoril. Povratak u Lisabon. Noćenje

4.dan – 13.11. (nedelja) LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA - BATALJA – NAZARE – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na organizovanji celodnevni fakultativni izlet. Obidoš je najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan zidinama visokim 13 metara iz 12. veka. Grad je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja. Odlikuju ga uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima, prozorima i oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Svete Marije, najvećoj crkvi u Portugalu iz 12. i 13. veka. Manastir je pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije - kralj Pedro I i Ineš de Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nazare je nekadašnje ribarsko mesto čuveno po karakterističnim, obojenim ribarskim brodićima, inače je živopisno turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.

5.dan – 14.11. (ponedeljak) LISABON – MINHEN – BEOGRAD
Preuzimanje lunch boxa i napuštanje hotela. Transfer na aerodrom u 3:50 ujutru (vreme se može korigovati u slučaju potrebe). Povratak Lufthanzinim letovima preko Minhena. Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. (Kraj usluga)

 

DOPLATE I POPUSTI:
• Doplata za jednikrevetnu sobu je 50% ukupne od cene aranžmana
• Deca od 0 – 2 godine – plaćaju 120€, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
• Deca 2-12 godina popust 15% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu) uz prethodni upit u agenciji.
• Treća odrasla osoba u 1/2 + 1 sobi popust 10% uz prethodni upit u agenciji.
* Dodatni ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

 

Hotel Roma 3* (ocenjen 8,5 na booking.com)
https://www.hotelroma.pt/en/ 
Hotel Roma se nalazi u ekskluzivnoj četvrti Alvalade u Lisabonu, blizu brojnih pozorišta i restorana. Nudi prostrane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Hotel poseduje solarijum i restoran koji služi jela internacionalne kuhinje. Sve sobe hotela Roma imaju TV sa satelitskim kanalima, radni sto i sopstveno kupatilo sa kadom. Neki tipovi soba takođe imaju sopstveni balkon i zaseban dnevni boravak. Pored odličnog izbora portugalskih vina, restoran hotela Roma nudi raznovrsna jela. Na raspolaganju vam je i room service. Hotel je na svega 5 minuta hoda od stanice metroa Roma, a do lisabonskog aerodroma Portela možete stići za 20-ak minuta.


Cena aranžmana uključuje:
• Avio kartu na relaciji Beograd – Cirih – Lisabon – Minhen – Beograd sa kompanijama Swiss i Lufthanza
• Aerodromske takse - 157 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse su podložne promenama i mogu uticati na izmenu cene pre putovanja)
• Smeštaj u hotelu 3* prema opisu na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit)
• Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu
• Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
• Troškove organizacije putovanja
• Usluge pratioca grupe
• Usluge licenciranog vodiča na destinaciji
Cena aranžmana ne uključuje:
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje od otkaza ili COVID 19.
Potrebne informacije mogu se dobiti u agenciji ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNICI POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
• Fakultativne izlete
• Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine, i plaća se na recepciji hotela) u iznosu od 2,5 € po osobi po noći. Postoji mogućnost izmene.
• Individualne troškove putnika

JEDINSTVENA CENA – PLAĆANJE PO SREDNJEM KURSU

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
• Gotovinom 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 14 dan pre putovanja
• 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do 20.03.2023. Čekovi se realizuju 5/10. ili 15. u mesecu.
• Platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro) ili preko računa

FAKULTATIVNI IZLETI UZ PRATNJU VODIČA NA SRPSKOM JEZIKU

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:
Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, COVID pravila i dr). Fakultativni izleti nisu obaveznideo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (Potrebno je najmanje 16 prijavljenih učesnika za realizaciju svakog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene uz pristanak putnika. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Prijavljivanje i plaćanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici agencije
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
• Objašnjenje: švedski sto – izbor različitih namirnica. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
• Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, minibar, TV, klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:   
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
• Putnik ima pravo na 1 besplatan prtljag maksimalne tezine 23kg kao i na ručni do 8kg (svaki kilogram preko dozvoljeno gse dodatno naplaćuje od strane avio prevoznika). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko100 ml
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. Dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
• Postoji mogućnost izmene letova nakon potvrde klijenta radi zadržavanja postojeće cene i uz saglasnost klijenta.
• Svaki komad prtljaga mora biti obeležen obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
• Organizator ima pravo izmene hotela i dužan je da obezbedi hotel iste ili više kategorije i iste usluge)
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, izmena vremena leta, izmena cene aerodromske takse, izmena cene avio karata, izmena cene hotela...)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu zavisi od popunjenosti
• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
• Preporuka je, da se putnici sa crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju na stranici Ministarstva inostranih poslova RS ili u ambasad i ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije ili zemlje u koju putuje
• Agencija ne snosi odgovornost za važenje pasoša putnika u odnosu na pravila zemlje u koju putuje kao ni za druga lična dokumenta. Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.
• Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici radi overe računa i povraćaja poreza
• Za sve informacije date usmeno u agenciji ili telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validna je samo pisana informacija i samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• Garancija putovanja Organizatora ne podrazumeva fakultativne izlete.
• Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
• Organizator putovanja je Turistička agencija Kuća putovanja doo Dream Land, licenca OTP br.118/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 18 prijavljenih i plativih putnika i usled nedovoljnog broja organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, Organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska u slučaju nepredviđenih okolnosti na koje nije imao uticaj. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima .

 

• V A Ž N A   N A P O M E N A: Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost pomeranja predviđenih vremena i to zavisi od avio kompanije. U slučaju večernjih i noćnih letova postoji mogućnost da se ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).
• Cenovnik 2 Lisabon Dan primirja 2022 – od 13.10.2022.


Organizator putovanja je turistička agencija Kuća putovanja doo Dream Land – Licenca OTP br. 118/2021. U skladu sa odredbama Zakona o turizmu ima bankarsku garanciju putovanja u visini od 30.000 eur, kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određenje opštim uslovima i programom putovanja po ugovoru o Garanciji putovanja i davanja saglasnosti za izdavanje bankarske garancije broj 0073/2021 od 02.08.2021. zaključenog sa Primaocem garancije Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja